De Stichting Leergeld trekt opnieuw aan de bel over het toenemende aantal ouders dat de schoolkosten voor extra’s niet meer kan betalen. Vorig jaar meldde de directeur van deze stichting ook al dat steeds meer ouders geen geld meer hebben voor extra’s, zoals schoolreizen en iPads.

Het aantal aanvragen bij de stichting, die ouders met weinig geld kan helpen, neemt sterk toe. Zo stond eerder op deze website een bericht over de toename van het aantal aanvragen bij de afdeling in Amersfoort. In 2013 kwamen daar 870 aanvragen binnen, terwijl het er in 2012 nog 399 waren.

De toename heeft te maken met de groei van het aantal ‘nieuwe armen’, zoals mensen die door de economische crisis hun baan hebben verloren en zzp’ers met weinig betaalde opdrachten. Arme gezinnen worden bovendien geconfronteerd met stijgende kosten, zo zei directeur Gaby van den Biggelaar van de Stichting Leergeld. ‘Ouderbijdragen en contributies gaan omhoog. Het onderwijs gaat ervan uit dat alle ouders van leerlingen zich een laptop of iPad kunnen veroorloven.’

De stichting trekt nu opnieuw aan de bel, omdat het aantal hulpvragen bij Leergeld blijft toenemen. RTL Nieuws heeft er aandacht aan besteed.

In februari van dit jaar heeft in magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) een artikel gestaan over dure schoolreizen die steeds meer ouders niet kunnen betalen. Download het artikel ‘Mag het een onsje minder zijn?’

Deel dit bericht: