‘Er is zeker sympathie voor het onderwijs en de problemen daar, maar het lijkt alsof de stakingen hun doel voorbijschieten.’ Dat vindt de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang BOinK, meldt de NOS.

In het bericht van de NOS staat dat één op de drie kinderopvangorganisaties ouders niet meer kan helpen bij de komende onderwijsstaking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. De staking is uitgeroepen door de onderwijsbonden. Zij eisen dat het kabinet meer geld geeft aan het onderwijs. Ook moet de werkdruk omlaag. Het wordt de vierde onderwijsstaking in relatief korte tijd.

‘Klaar met al die stakingen’

De NOS citeert woordvoerder Gjalt Jellesma van Boink: ‘Er is begrip voor de situatie, maar ouders zijn langzamerhand wel klaar met al die stakingen. Zij bellen zich een slag in de rondte voor de opvang van hun kinderen, en als dat niet lukt, moeten ze soms zelfs thuisblijven.’

Ook wordt directeur Myra Quint van kinderopvang Mirakel in Amsterdam geciteerd: ‘Dit is voor het eerst in 27 jaar dat ik een nee heb moeten verkopen. En dat steekt, want normaal zijn we erg flexibel naar de ouders, maar ik ben zuinig op mijn medewerkers.’

‘Ophef creëren en tegenstelling framen’

Directeur Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs meldt op Twitter dat zij ook door de NOS is gebeld, maar dat haar reactie niet in het bericht is opgenomen.

Zij vindt dat de nieuwsredactie van de NOS ophef creëert en een vermeende tegenstelling tussen ouders en leraren framet. ‘Niet teveel aandacht aan besteden’, aldus Vlaming.

Ook verwijst zij naar een online petitie van magazine Ouders van Nu van uitgeverij Sanoma en de Algemene Onderwijsbond (AOb). Die petitie is bedoeld voor structurele investeringen in het onderwijs. Volgens Vlaming is de petitie meer dan 30.000 keer ondertekend.

Deel dit bericht: