Bij een busongeluk donderdagochtend vroeg in de buurt van Duinkerke in Frankrijk zijn elf leerlingen en vijf leraren van het openbare Strabrecht College in Geldrop gewond geraakt. Dat heeft rector Leenderd van der Deijl gezegd op een persconferentie.

In totaal raakten 17 mensen gewond. Eén persoon is zwaargewond, meldde burgemeester Berry Link van de gemeente Geldrop-Mierlo, met wie rector Van der Deijl tijdens de persconferentie het woord voerde.

De gewonde leerlingen werden naar het ziekenhuis in Duinkerke gebracht, maar hoefden daar niet te blijven. De anderen werden opgevangen in een sport- en concertzaal in Bourbourg, vlak bij Duinkerke. Er werd een vervangende bus naar Frankrijk gestuurd om de leerlingen op te halen. Ze zijn donderdagavond in Geldrop teruggekeerd.

Ouders werden opgevangen in de school. Een aantal ouders ging in verband met het ongeluk naar Frankrijk.

De leerlingen van het Strabrecht College waren voor een schoolreis op weg naar Londen. Hun touringcar botste achter op een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de snelweg A16 ter hoogte van Bourbourg en Gravelines/Grevelingen. De toedracht is nog niet bekend.

Een andere schoolreis van de school in Geldrop naar Keulen is in verband met het busongeluk afgelast.

Bron video: La Voix du Nord.

Deel dit bericht: