Schoolbesturen in het primair onderwijs kunnen ook dit jaar weer de Teambeurs aanvragen. Dit is een subsidie waardoor leraren in teamverband een masteropleiding kunnen volgen.

Het deelnemende team moet uit minimaal twee leerkrachten bestaan. De subsidie  is aan te vragen tot 15 oktober. De Teambeurs biedt de studerende leerkrachten ruimte voor studieverlof en tijd om de opgedane kennis in te bedden in de school. De subsidie moet worden aangevraagd door het schoolbestuur, samen met de betrokken leraren en schoolleiders. Er is dit jaar in totaal 11,7 miljoen euro beschikbaar voor de Teambeurs.

Schoolbesturen kunnen de subsidie Teambeurs ook inzetten om een nieuwe masteropleiding te ontwikkelen in samenwerking met een hogeschool of universiteit. Deze masteropleiding moet dan gericht zijn op teamontwikkeling en schoolontwikkeling.

Masteropleiding schoolleiders

Ook schoolleiders in het primair onderwijs kunnen met subsidie een masteropleiding volgen, eventueel voorafgegaan door een pre-master. Zij kunnen een tegemoetkoming in de vervangingskosten aanvragen. Deze subsidie kan ook nog met terugwerkende kracht worden aangevraagd als een schoolleider na 8 oktober 2016 is gestart met zijn masteropleiding. Hiervoor is in totaal 7,8 mijoen euro beschikbaar.

Meer informatie over de Teambeurs

Meer informatie over de schoolleiderstegemoetkoming

Deel dit bericht: