De Noord-Hollandse Stichting Surplus heeft het beste in de categorie primair onderwijs, meldt adviesbureau Dyade. In de categorie voortgezet onderwijs won het Limburgse CITAVERDE College dit keer de Dyade Bestuursbokaal.

Van alle ingezonden jaarverslagen nomineerde Dyade er vijf uit het primair onderwijs en eveneens vijf uit het voortgezet onderwijs. Een onafhankelijke jury onder leiding van Hubert Visser van accountantsbureau KPMG beoordeelde de jaarverslagen.

De jury hanteerde 15 criteria, waaronder de kwaliteit van het verslag op het gebied van intern toezicht, het beleid versus resultaat, de koppeling tussen financiën en onderwijs en risicomanagement. Ook werd gekeken of de jaarverslagen uitnodigden tot dialoog en discussie.

Beschrijvend en beschouwend

Het jaarverslag van Surplus valt volgens de jury op door de vernieuwende opzet die volledig op verantwoording van doelrealisatie is gericht. ‘Het jaarverslag is niet alleen beschrijvend maar ook beschouwend van aard. Surplus stelt zichzelf voortdurend de vraag: wat vinden we ervan en wat gaan we er mee doen?’, aldus de jury.

Stichting Surplus is verantwoordelijk voor in totaal 32 openbare scholen voor basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs in de Noord-Hollandse gemeenten Hollands Kroon en Schagen.

Kernachtig en prettig leesbaar

Over het jaarverslag van het CITAVERDE College merkt de jury op dat het kernachtig en prettig leesbaar is, onder andere door goed gebruik van grafische voorstellingen. ‘CITAVERDE College past het principe toe van geïntegreerd jaardocument. Er is veel aandacht voor de code goed bestuur’, zo sluit de jury af.

Het CITAVERDE College biedt op zes locaties in Limburg vmbo-, mbo- en bedrijfsopleidingen gericht op de agrarische sector.

Lees meer…

Deel dit bericht: