Als het kabinet het niet doet, dan moeten de leraren en schoolleiders maar zelf de basisscholen een week voor de kerstvakantie sluiten. Dat vindt vakbond Leraren In Actie (LIA).

Het Outbreak Management Team (OMT) had geadviseerd de basisscholen in de week voor de kerstvakantie te sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Basisschoolkinderen vormen immers de groep met de meeste besmettingen. Zij kunnen het coronavirus niet alleen op elkaar overdragen, maar ook op hun ouder, grootouders en het personeel van de scholen. Het kabinet neemt het OMT-advies (vooralsnog) niet over.

LIA vindt dat niet kunnen en roept leraren en schoolleiders daarom op het heft in eigen hand te nemen door zelf de scholen in de week voor de kerstvakantie te sluiten. De vakbond vindt dat iedereen erop moeten kunnen rekenen dat ook het onderwijs zich houdt aan ‘de wettelijke plicht om de pandemie te bestrijden’.

LIA is een relatief kleine vakbond met enkele duizenden leden. In totaal zijn er in Nederland in het primair en voortgezet onderwijs circa 250.000 leraren.

Lees meer…

Deel dit bericht: