In december en januari hebben in totaal ruim 52.000 kinderen onder 12 jaar hun eerste coronaprik gekregen. Dat is 4% van alle kinderen in deze leeftijdscategorie, blijkt uit cijfers van het RIVM.

In december begon de coronavaccinatie van kinderen jonger dan 12 jaar met medische risico’s. Vanaf medio januari kunnen alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar een coronaprik halen. Ze krijgen aangepaste dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin. Eind januari lag het aantal kinderen onder de 12 jaar met een tweede coronaprik op 351.

Weinig animo

In november meldde EenVandaag dat er onder ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd weinig animo is om hen te laten vaccineren tegen corona. De actualiteitenrubriek baseerde zich op de resultaten van een peiling onder bijna 1000 ouders met één of meer kinderen tot en met 11 jaar. Het bleek dat iets meer dan een kwart (28%) hun kind waarschijnlijk of zeker zou laten vaccineren. Bijna de helft (48%) van de ouders zou dat zeker niet doen en nog eens 15% gaf aan hun kind waarschijnlijk niet te laten vaccineren.

Lees meer…

Deel dit bericht: