De stichting VO-content bestaat dit jaar vijf jaar en dat heeft al 83 leerlijnen opgeleverd: open digitaal leermateriaal voor tien vakken. Er doen inmiddels 400 scholen in het voortgezet onderwijs aan mee.

VO-content is opgericht door het Innovatieplatform-VO met als opdracht innovatief digitaal lesmateriaal beschikbaar te stellen: van en voor de scholen. Dat lukt doordat de deelnemende scholen investeren in de ontwikkeling en het onderhoud van van nieuw lesmateriaal: de Stercollecties. Die bestaan uit teksten, opdrachten en toetsen die de docent naar eigen inzicht kan inzetten en combineren. Het materiaal is actueel, multimediaal en op maat te gebruiken en kan traditionele leer- of werkboeken vervangen.

Martin Peters, locatiedirecteur van Niekée in Roermond en lid van de Raad van Advies van VO-content, legt uit waarom dit interessant is voor het onderwijs: ‘Als je wil dat iedere leerling zich per vak, op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo kan ontwikkelen, dan kun je met reguliere methoden niet uit de voeten. Hoe flexibeler leermateriaal ingezet kan worden, hoe beter.’

Het is dan ook de ambitie van de stichting dat steeds meer scholen deelnemen. Dat is niet gratis. Het kost 7 euro per leerling per jaar. Daarvoor krijgt de deelnemende school toegang tot het docentenmateriaal, oefenmateriaal en toetsen. Scholen kunnen ook gebruikmaken van steeds meer ondersteuningsmogelijkheden, zoals docententrainingen en begeleiding bij de implementatie van onderwijs en ICT.

VO-content organiseert op 15 november voor docenten, schoolleiders en andere medewerkers een jubileumevent.

Meer informatie

Deel dit bericht: