In Bedrijfsvoering, Bekostiging, Bestuur en management, Financiën, HRM beleid, Krimp, Nieuws, Opheffing en stichting van scholen, Prognotiseren

Het aantal leerlingen op het vmbo daalt sneller dan in de rest van het voortgezet onderwijs. Dat komt niet alleen door demografische krimp, maar ook doordat een steeds groter aandeel van de leerlingen naar havo of vwo gaat. Dit meldt Onderwijs in Cijfers.

De daling van het aantal leerlingen in het vmbo is niet evenredig over het land verspreid. Vooral in de agglomeratie Amsterdam, de regio Rijnmond en Den Haag en omgeving is een (lichte) stijging te zien. In de rest van het land daalt het aantal vmbo-leerlingen.

Vmbo krimpt sterkst in Achterhoek

De grootste daling doet zich voor in de Achterhoek. Daar neemt het aantal vmbo’ers tot 2030 af met ruim 31 procent. Andere regio’s met een forse afname zijn Noord-Groningen/Eemsmond (-28,3 procent), Zuidwest-Friesland (-27,4 procent) en Zeeuws-Vlaanderen (-26,3 procent).

Lees meer…

In het zomernummer van ons magazine Naar School! staat het artikel Samenwerken om straks nog te bestaan over samenwerking tussen vmbo’s in Emmen.

Delen