Twee Rotterdamse politieagenten hebben het initiatief genomen voor een lesprogramma dat erop is gericht om middelbare scholieren uit de drugswereld te houden. Onderdeel daarvan is een experience met een virtual reality-bril.

De agenten Reinier de Groen en Thomas Schipper zien volgens de regionale zender RTV Rijnmond in Rotterdam-Zuid steeds meer jongeren zwichten voor het grote criminele geld in de drugswereld. Samen met de gemeente en andere organisaties ontwikkelden zij het lesprogramma om leerlingen ervan te weerhouden drugsuithaler te worden. Een drugsuithaler haalt in opdracht van criminelen bijvoorbeeld ladingen cocaïne uit containers.

Het lesprogramma is hard nodig, zegt De Groen tegen RTV Rijnmond, ‘want we vinden steeds meer jonge drugsuithalers in de haven. We willen het probleem voor zijn door hen in een veilige omgeving bewust te maken van de gevaren en de gevolgen van het snelle geld.’ Er werken acteurs aan het lesprogramma mee. Daarnaast geeft de VR-bril een extra dimensie. ‘Daar komt meer emotie bij dan bij een gewone film’, aldus Groen.

Lees meer…

Deel dit bericht: