‘Als er voor ouders geen keuze is, lopen we de kans dat de kwaliteit van onderwijs te wensen overlaat.’ Dat benadrukt Tweede Kamerlid Karin Straus van de VVD na een recent werkbezoek aan de Limburgse gemeente Peel en Maas. In het dorp Maasbree dat tot deze gemeente behoort, willen ouders een openbare basisschool. Tot nu toe is er in dit dorp alleen rooms-katholiek basisonderwijs.

Op de website van de VVD Peel en Maas dat Straus zeer onder de indruk was van het feit ‘dat het juist ouders zijn die zich voor 100 procent inzetten voor de openbare school in Maasbree’. Zij ondersteunt het streven van vrije keuze van onderwijs.

Met steun van VVD en PvdA/GroenLinks heeft de gemeenteraad van Peel en Maas in juni een aanvraag voor een openbare basisschool in Maasbree op het plan van scholen 2015-2017 gezet. De aanvraag is ingediend bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie van OCW. Binnenkort wordt de reactie op deze aanvraag verwacht.

VOS/ABB ondersteunt de ouders in Maasbree die een openbare basisschool willen. In februari 2012 besteedde magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs aandacht aan hun initiatief.

Download het artikel Nieuwe openbare basisschool kwestie van volhouden.

Deel dit bericht: