Voldoende ventilatie om besmetting met het coronavirus te voorkomen, kan nog wel eens een dingetje worden. Mogelijk moeten ook in de winter de ramen open en dan kan het nodig zijn dat leerlingen dik ingepakt in de klas zitten.

Directievoorzitter Rob Fens van de openbare Wolfert van Borselen scholengroep in Rotterdam en omgeving zegt tegen RTV Rijnmond dat als ook in de winter de ramen open moeten voor voldoende ventilatie, de leerlingen dik ingepakt in de klas moeten zitten. ‘Uiteindelijk kan het zo zijn dat als het kouder wordt, dat we ramen openhouden, de verwarming hoog zetten en leerlingen vragen hun jas en sjaal aan te houden om te voorkomen dat ze verkouden worden’, zo citeert de regionale zender Fens.

Ook ventilatie-expert Froukje van Dijken komt aan het woord bij Rijnmond. Zij benadrukt dat het geen haalbare kaart is om op korte termijn in alle scholen nieuwe ventilatiesystemen aan te leggen die coronaproof zijn. ‘Als je het goed wilt doen, ben je daar wel een jaar aan kwijt’, aldus Van Dijken.

Lees meer…

Deel dit bericht: