De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staat dat alle scholen voor primair onderwijs in 2017 moeten beschikken over snel internet.

In de motie constateert de ChristenUnie dat in het primair onderwijs ongeveer 900.000 leerlingen de komende jaren nog te maken hebben met trage internetverbindingen op school. Dat is vooral het geval op het platteland.

Volgens NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven in Nederland, klopt het aantal van 900.000 leerlingen niet. Dat zouden er ‘veel minder’ zijn, meldt de vereniging aan VOS/ABB. ‘Uit onderzoek in opdracht van het Doorbraakproject Onderwijs en ICT blijkt dat het gaat om 7 procent van de basisscholen. De data in de motie kloppen niet.’

NLkabel vindt het wel goed nieuws dat de motie is aangenomen, hoewel het probleem dus minder groot zou zijn dan de ChristenUnie suggereert.

De Kamer wil dat het investeringsfonds van het Bestuursakkoord primair onderwijs wordt opengesteld voor snel internet op alle scholen, zodat er overal goed gebruik kan worden gemaakt van digitale leermiddelen.