Van de 353 leerlingen die vorig schooljaar vanwege het examendebacle bij VMBO Maastricht geen diploma kregen, zijn er nu 319 alsnog geslaagd. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.

VMBO Maastricht van Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) kwam voor de zomervakantie volop in het nieuws. De Inspectie van het Onderwijs had daar alle eindexamens ongeldig verklaard, nadat was gebleken dat geen enkele leerling examen had mogen doen. Onder verantwoordelijkheid van het bevoegd gezag van LVO onder leiding van bestuursvoorzitter André Postema was gerommeld met de schoolexamens.

De leerlingen die door het examendebacle werden getroffen, werden in de zomer in de gelegenheid gesteld om hun schoolexamens alsnog volgens de regels te halen. Op 31 augustus meldde Slob aan de Kamer al dat een groot deel van hen was geslaagd.

In zijn nieuwe brief staat dat de resterende leerlingen de afgelopen maanden nog opdrachten of hersteltoetsen hebben gemaakt of centrale examens hebben herkanst. De meesten van hen hebben ‘het mooie nieuws ontvangen dat zij geslaagd zijn’, aldus de minister. Hij heeft hen gefeliciteerd en hun succes gewenst bij hun vervolgopleiding.

Lees de brief

Deel dit bericht: