Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) zegt altijd open te staan voor ideeën om het beleggingsbeleid te verduurzamen. Daarmee reageert het ABP, dat onder andere de onderwijspensioenen beheert, op berichtgeving in de Volkskrant over beleggingen in drie grote vleesbedrijven.

Deze bedrijven, JBS, Marfrig en Minerva, zouden mede verantwoordelijk zijn voor ontbossing en illegale houtkap ten behoeve van sojaplantages en illegale veehouderij in het Amazonegebied. De Volkskrant meldt dat wetenschappers van de Wageningen Universiteit hierover  aan de bel trekken.

Het ABP laat in de krant weten dat het ‘prima’ is dat mensen een opvatting hebben over beleggingen van het pensioenfonds. ‘We beleggen in heel veel bedrijven en daar valt vaak nog veel te verbeteren. Als grote belegger hebben wij ook invloed. We vinden het belangrijk om die invloed te gebruiken en bedrijven aan te sporen te verduurzamen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen’, zo citeert de krant een woordvoerder van het ABP.

Het ABP kwam eerder in het nieuws met omstreden beleggingen in onder meer kernwapens, de tabaksindustrie en het Russische Nornickel, een van de vervuilendste bedrijven ter wereld dat is gevestigd in het noorden van Siberië.

Lees meer…

 

 

 

 

Deel dit bericht: