Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) meldt dat het in het eerste kwartaal van dit jaar al zijn ‘fossiele’ aandelen en obligaties heeft verkocht. Ook zegt het ABP dat het alle beleggingen in termijncontracten in olie en gas van de hand heeft gedaan. Resterende niet-verrekenbare beleggingen worden afgebouwd naar nul.

Ongeveer 2,5 jaar geleden besloot het ABP om zijn beleggingen in producenten van fossiele brandstoffen af te bouwen. Het fonds, dat onder andere de onderwijspensioenen beheert, zegt dat het klimaat en biodiversiteit als belangrijke thema’s beschouwt en dat bedrijven moeten innoveren.

‘Bedrijven die de risico’s van een veranderende wereld goed beheersen, passen bij ABP. Bedrijven waarbij schade aan het klimaat of biodiversiteit onlosmakelijk verbonden is aan hun bedrijfsactiviteit en waarbij geen perspectief op verbetering is, passen niet bij ABP. Met de producenten van fossiele brandstoffen zijn de gesprekken om te komen tot verbetering onvoldoende effectief gebleken’, aldus het fonds.

Lees meer…

Deel dit bericht: