De 33-jarige moeder die dinsdag werd aangehouden voor de mishandeling van een leerkracht van openbare basisschool De Toonladder in Zwolle, klaagt de bewuste leerkracht aan voor mishandeling van haar kind. Dat meldt De Stentor.

De moeder had volgens de politie een discussie met de juf over een incident met haar dochter. De leerkracht zou het kind te hard hebben aangepakt. De woordenwisseling liep uit de hand en de moeder greep de leerkracht bij haar keel. De juf is even buiten bewustzijn geweest en liep verwondingen op aan haar hals.

Veel ouders van kinderen op De Toonladder reageren verontwaardigd op de actie van de moeder, meldde De Stentor eerder. Een vader noemt de actie van de moeder belachelijk. ‘Van de juf blijf je af. Een kind zit acht uur per dag op school, dan kan er soms best iets gebeuren waar je het als ouder niet mee eens bent. Maar dan ga je erover praten, en niet zoiets als dit doen’, zo citeert De Stentor hem. Voor de ouders was er donderdagmorgen een bijeenkomst op de school.

Het incident wordt hoog opgenomen, meldt de politie, omdat een lerares op een basisschool een publieke functie heeft. Daarom wordt een speciale aanpak gevolgd. De aangifte is opgenomen en de verdachte wordt met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht. De politie benadrukt dat tegen daders van geweld tegen medewerkers met een publieke taak doorgaans een driemaal zo hoge straf wordt geëist.

Donderdag stond in De Stentor dat de moeder het er niet bij laat zitten: zij klaagt de door haar mishandelde juf aan, omdat die haar dochter zo hardhandig zou hebben beetgepakt dat het kind daardoor een gekneusde arm zou hebben opgelopen.

Deel dit bericht: