Basisschool IKC Regenboog in Oss gaat donderdag weer open. De school sloot afgelopen dinsdag tijdelijk de deuren, nadat meerdere leerlingen via social media met de dood waren bedreigd. Volgens de politie liepen de leerlingen geen gevaar. Dat meldt nu.nl.

Op 14 juni ontvingen meerdere leerlingen uit groep 8 van IKC Regenboog via sociale media foto’s van kogels, waarop de namen van kinderen waren geschreven. Ook ontvingen ze een foto waarop drie pistolen waren te zien. Kinderen op de basisschool hebben de foto’s vervolgens naar elkaar doorgestuurd. Vanwege de bedreigingen was de school van bestuur SAAM op dinsdag en woensdag gesloten.

Volgens de politie lijkt er sprake te zijn van een online conflict. De bedreigingen zijn waarschijnlijk afkomstig van een minderjarige jongen buiten Europa, die via sociale media langere tijd contact heeft gehad met een van de leerlingen. De leerlingen die zijn bedreigd hebben volgens de politie geen gevaar gelopen. Ouders die aangifte hebben gedaan van de bedreigingen zijn op de hoogte gebracht van de conclusies van het politieonderzoek.

Lees meer…

Deel dit bericht: