Alle 1600 leerlingen van de openbare Odyssee-scholen in Sneek krijgen in de loop van het komend schooljaar een eigen iPad. Dat meldt de lokale krant Groot Sneek.

Odyssee heeft de afgelopen twee jaar goede ervaringen opgedaan met de inzet van de iPad voor onderwijs op maat op de Master Steve Jobsschool in Sneek. Dat alle leerlingen van de koepel voor openbaar onderwijs komend schooljaar een iPad krijgen, betekent echter niet dat alle scholen Steve Jobsscholen worden, die werken volgens het concept Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT) van Maurice de Hond.

Het gaat erom dat met behulp van de iPad het onderwijs beter kan worden afgestemd op de individuele leerling, legt bestuursvoorzitter Betske Salverda in de Groot Sneek uit: ‘Ieder kind is anders. Sommige leerlingen zijn sneller met rekenen en anderen met taal. Elk kind heeft recht op passend onderwijs in z’n eigen tempo. Om die reden werken de Odyssee-scholen met persoonlijke leerplannen. De iPad is een prachtig instrument om deze aanpak nog beter in de praktijk te brengen.’

Met de invoering van de nieuwste digitale technieken is een investering gemoeid van 800.000 euro.

Lees meer…

Deel dit bericht: