‘Het zal zo’n vaart niet lopen dat ineens alle scholen openbaar moeten zijn.’ Dat zegt Gerdien Lassche van de Reformatorische Oudervereniging in het Nederlands Dagblad.

Zij zegt in de christelijke krant dat ‘het huidige liberale gedachtegoed schuurt met hoe er op onze scholen wordt gesproken over homoseksualiteit en andere gender-gerelateerde onderwerpen’. Lassche vreest dat het in de toekomst niet meer mogelijk is een beroep te doen op grondwetsartikel 23 over de vrijheid van onderwijs en dat het ook onmogelijk zal worden om ‘onze bijbelse visie’ te verkondigen.

‘Bijvoorbeeld doordat de inspectie strenger gaat controleren, of dat de overheid de ruimte inperkt zodat reformatorische scholen niet meer hun eigen woorden kunnen kiezen. Het is modern om te zeggen dat alles maar moet kunnen. Vind je dat niet, dan lig je onder een vergrootglas, ook bij de inspectie. Ik hoop dat zij hun werk zonder vooroordeel blijven doen’, aldus Lassche.

Zij zegt in het ND ook te hopen dat er geen algemene acceptatieplicht komt, die inhoudt dat scholen leerlingen niet meer mogen weigeren op grond van bijvoorbeeld hun geloof. Ook hoopt ze dat christelijke scholen de mogelijkheid behouden om niet-christelijke docenten te weigeren. Volgens haar moeten scholen kunnen zeggen ‘Je past niet meer bij ons’.

Lees meer…

Deel dit bericht: