Iemand die in het onderwijs werkt en een coronatest nodig heeft, krijgt alleen voorrang als daarmee wordt voorkomen dat een klas naar huis moet of dat er lessen uitvallen. Het lijkt erop dat het zo gaat werken, maar een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR kan dit nog niet bevestigen.

Het lijkt er dus op dat personeel in het funderend onderwijs niet automatisch voorrang krijgt. Alleen als door de afwezigheid van een personeelslid een klas naar huis moet worden gestuurd of er lessen uitvallen, zou diegene voorrang kunnen krijgen.

Verschillende bronnen melden dat als een personeelslid voorrang wil, hij of zij zich eerst moet melden bij de schoolleider. Die kan dan op basis van een integere afweging bepalen of een medewerker in aanmerking komt voor voorrang. Vervolgens zou de schoolleider een voorrangsverklaring kunnen invullen en die digitaal naar de medewerker kunnen sturen. Die kan er vervolgens mee naar de GGD.

De woordvoerder van GGD GHOR kan nog niet bevestigen of het zo zal gaan. Ook kan hij nog niet zeggen vanaf welke datum personeelsleden in het primair en voortgezet onderwijs voorrang kunnen krijgen in de teststraten van de GGD’s. ‘We zijn dit nu nog aan het afstemmen met het veld’, zo zei hij desgevraagd.

Deel dit bericht: