De Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA) vindt het een goed idee van schoolbesturen in haar stad om kleine basisscholen op te heffen of samen te voegen met andere scholen. Dat blijkt uit een bericht van de lokale nieuwszender AT5.

Het Parool meldde onlangs dat schoolbesturen in Amsterdam die zijn verenigd in het Breed Bestuurlijk Overleg basisscholen willen verplaatsen of samenvoegen en dat een aantal kleine scholen dicht zal moeten. Moorman vindt dat een goede ontwikkeling, maar zij voegt eraan toe, zo meldt AT5, dat niet zij maar de schoolbesturen erover gaan.

‘Schoolbesturen mogen de schoolgrootte met elkaar middelen. Dus een grote school en een kleine school mogen met elkaar gemiddeld worden. Er is geen dwang om ze te sluiten. Ik heb ook tegen de minister gezegd: als je vindt dat er te veel kleine scholen zijn, zal je de wet moeten aanpassen. Dat lijkt mij ook verstandig. Ik probeer tegelijkertijd afspraken te maken met de schoolbesturen om toch al de stappen te zetten’, zo citeert AT5 haar.

Lees meer…

Deel dit bericht: