De Raad van State heeft bepaald dat de openbare basisschool voor Maasbree op het plan van scholen 2016-2019 van de gemeente Peel en Maas mag blijven staan. De poging van de stichting Kerobei om dat terug te draaien, is mislukt.

De stichting Kerobei, die in Maasbree de katholieke basisschool De Violier exploiteert, vond dat bij de vaststelling van het plan van scholen onvoldoende rekening was gehouden met haar belangen. Kerobei vreest dat door de oprichting van een openbare basisschool minder leerlingen naar de katholieke school zullen gaan.

Kerobei had daarom bij bij de Raad van State beroep ingesteld, maar het hoogste bestuursrechtorgaan ging niet mee in de argumenten van de stichting. Het beroep is ongegrond verklaard. Dit betekent dat de openbare basisschool voor Maasbree op het plan van scholen 2016-2019 van de gemeente Peel en Maas blijft staan.

Ouders willen openbare basisschool Maasbree

In Maasbree probeert een groep ouders al jaren een openbare basisschool in hun dorp te krijgen. Ze willen dat er in het dorp voor ouders de mogelijkheid moet zijn om te kiezen tussen openbaar en katholiek onderwijs.

VOS/ABB ondersteunt deze ouders in Maasbree op juridisch en publicitair gebied.

Lees de uitspraak van de Raad van State.

Deel dit bericht: