Kinderen tot 12 jaar spelen geen belangrijke rol in de overdracht van het coronavirus. Dat meldt het RIVM op basis van de eerste resultaten van een onderzoek naar de verspreiding van het virus binnen gezinnen. De resultaten zijn voor het kabinet reden de volledige heropening van de basisscholen op maandag 8 juni te laten doorgaan.

Het coronavirus wordt volgens het RIVM vooral verspreid tussen volwassenen van ongeveer dezelfde leeftijd. ‘Binnen gezinnen zijn het vooral volwassenen die het virus overdragen aan kinderen. Kinderen worden wel besmet met het virus, maar minder vaak dan volwassenen. Er waren geen gezinnen waarbij een kind jonger dan 12 jaar de eerste patiënt in het gezin was’, meldt het instituut. De bevindingen van het RIVM passen bij de resultaten van buitenlandse studies in onder meer China en Zuid Korea.

Voor het kabinet zijn de eerste resultaten van het onderzoek reden om de volledige heropening van de basisscholen op maandag 8 juni te laten doorgaan. ‘Het eerder genomen besluit kan doorgaan, omdat uit onderzoek van het RIVM blijkt dat er geen enkele belemmering is om het onderwijs weer volledig te hervatten’, meldt de rijksoverheid.

Lees meer…

Deel dit bericht: