Het boek Technisch lezen in een doorlopende lijn is verkozen tot het Beste Onderwijsboek van het Jaar 2020. VOS/ABB besteedde vorig jaar in magazine Naar School! uitgebreid aandacht aan dit boek van Marita Eskes.

Dit boek beschrijft op praktische wijze waarom goed technisch leesonderwijs van belang is, hoe het proces van technisch leren lezen verloopt en hoe hier in een doorlopende lijn in dagelijkse lessen op een professionele wijze vorm aan kan worden gegeven. Het boek is bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders, taal-/leescoördinatoren en schoolleiders in het basisonderwijs.

De verkiezing Beste Onderwijsboek van het Jaar is een initiatief van de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders Onderwijs (LBBO).

In oktober 2020 publiceerde VOS/ABB in magazine Naar School! een artikel over het boek. In het artikel komt auteur Marita Eskes aan het woord, samen met leerkrachten van verschillende openbare basisscholen in Dordrecht die zich door haar adviezen lieten inspireren voor beter leesonderwijs.

Lees het artikel:

Rendement leesles kan omhoog

Deel dit bericht: