Noord-Brabant is de provincie met de meeste groene schoolpleinen, gevolgd door Overijssel en Gelderland. Dat blijkt uit een inventarisatie die IVN Natuureducatie in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen heeft gemaakt.

Noord-Brabant telt 340 groene schoolpleinen en heeft volgens IVN de ambitie om al zijn schoolpleinen te vergroenen. Overijssel staat op de tweede plaats met 183 groene schoolpleinen en Gelderland op de derde plaats met 266 pleinen die zijn vergroend. Dat zijn er meer dan in Overijssel, maar Gelderland heeft meer basisscholen.

IVN Natuureducatie meldt verder dat van alle schoolpleinen in Nederland nog ruim 60% bijna helemaal is betegeld. Wat dat betreft steken de provincies waarin de Randstad ligt erbovenuit. Dat is jammer, zegt programmaleider Vincent van der Veen van IVN, ‘want juist in deze provincies is meer groen zo belangrijk’.

Uit meerdere onderzoeken blijkt volgens IVN dat een groen schoolplein belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. IVN pleit er daarom voor dat voor 2030 alle basisscholen in Nederland beschikken over een groene buitenruimte om te spelen en te leren.

Deel dit bericht: