PvdA-minister Jet Bussemaker van OCW vindt het niet terecht dat haar partijgenoot vice-premier Lodewijk Asscher heeft gedreigd om uit het kabinet te stappen als de lerarensalarissen in het primair onderwijs niet zouden worden verhoogd. Dat meldt de NOS, die zich baseert op een radio-interview met Bussemaker.

Volgens omroep had Bussemaker vooral moeite met de toon van Asscher, die niet zou passen bij de volgens haar constructieve sfeer tussen VVD en PvdA in het kabinet. ‘En voor het aanzien van de politiek had ik het slecht gevonden als het anders was gelopen deze week’, zegt zij.

Bussemaker prijst Rutte

Asscher nam woensdag genoegen met de toezegging van premier Mark Rutte dat in de begroting van 2018 een ‘substantieel bedrag’ wordt uitgetrokken voor de lerarensalarissen in het primair onderwijs, zonder dat duidelijk is hoe in de volgende kabinetsperiode die term in euro’s zal worden geconcretiseerd.

Terwijl de PvdA-minister van OCW haar partijgenoot Asscher bekritiseert, prijs zij VVD-premier Rutte. ‘Hij weet zijn kwaliteiten als voormalig HR-manager goed te gebruiken, en het is moeilijk om boos op hem te worden’, aldus Bussemaker.

Deel dit bericht: