Demissionair minister van Onderwijs Mariëlle Paul (VVD) blijft in het nieuwe kabinet op hetzelfde ministerie. Zij wordt daar staatssecretaris Primair en Voortgezet Onderwijs. Dat meldt de NOS.

Paul volgde in juli 2023 haar partijgenoot Dennis Wiersma op als minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Die stapte toen op na meerdere klachten over onaangenaam en kwetsend gedrag. In het nieuwe kabinet blijft Paul dus op dezelfde portefeuille als nu, maar dan als staatssecretaris.

Eppo Bruins

Gisteren werd al bekend dat Eppo Bruins namens de NSC minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt in het kabinet-Schoof. Hij zat van 2015 tot 2021 in de Tweede Kamer voor de ChristenUnie en was toen onder meer woordvoerder onderwijs. Fractievoorzitter Mirjam Bikker van de ChristenUnie reageerde teleurgesteld op de kandidatuur van Bruins als minister. ‘Hij zit daar niet namens ons’, liet zij weten. Bruins heeft inmiddels aangegeven dat hij zijn lidmaatschap van de ChristenUnie opzegt voor de periode dat hij minister is.

Lees meer…

Deel dit bericht: