De Compassieprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, initiatief of organisatie die in staat is om ‘harten te verwarmen, mensen te verbinden en welzijn te bevorderen’. De prijs bestaat sinds 2011 en heeft elk jaar een ander thema en andere doelgroep. Dit keer zijn scholieren de doelgroep en is het thema: Werken aan een betere wereld.

De organisatie achter de Compassieprijs wil weten hoe scholieren aankijken tegen bijvoorbeeld individualisering, globalisering, de rol van digitale media, de klimaatverandering, gender of etnische identiteit. ‘Veel thema’s om te onderzoeken en met elkaar over in gesprek te gaan. Vragen die je daarbij niet uit de weg kunt gaan: hoe ziet een ‘betere wereld’ eruit? En wat is een stapje om die iets dichterbij te brengen?’

Leerlingenkunnen plannen indienen. Daarbij zijn de volgende punten van belang:

  • Waarom kan jouw/jullie idee bijdragen aan een betere wereld en/of een betere (school)omgeving?
  • Hoe kan jouw/jullie idee worden gerealiseerd en kunnen anderen daarbij helpen?
  • Wat heeft jouw/jullie idee met compassie te maken?

Scholen kunnen bekendheid aan de Compassieprijs geven in bijvoorbeeld de lessen maatschappijleer, filosofie en burgerschap.

De uiterste inzenddatum is 1 maart 2023. De prijs wordt uitgereikt op vrijdag 14 april in het Hermann Wesselinkcollege in Amstelveen.

De Compassieprijs is een initiatief van de Beweging van Barmhartigheid, die is ontstaan vanuit de christelijke traditie en openstaat voor alle stromingen en opvattingen die ‘omzien naar elkaar’ belangrijk vinden.

Lees meer…

Deel dit bericht: