De afstandsregel voor basisscholen wordt versoepeld: personeelsleden moesten tot nu toe zoveel mogelijk afstand houden van de leerlingen om het risico op besmetting  met de coronavirus te minimaliseren. Vanaf 1 juli hoeft dat niet meer.

Voor het leerlingenvervoer geldt ook vanaf 1 juli dat leerlingen niet meer 1,5 meter afstand van elkaar hoeven te houden. Tussen leerlingen en de chauffeur gebeurt dat wel zo veel mogelijk. Als dat niet lukt, draagt de chauffeur een medisch mondkapje. Chauffeurs, leerlingen, ouders en scholen moeten zich houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Op basis van nieuwe versoepelingen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport woensdagavond bekendmaakten, heeft de PO-Raad aangepaste corona-protocollen online gezet. De scholen mogen zelf kiezen of ze de verruimingen al op 1 juli willen laten ingaan of dat ze de huidige maatregelen nog even aanhouden tot aan de zomervakantie.

De algemene coronaregels blijft gelden: kom niet naar school bij klachten die kunnen wijzen op corona. Medewerkers en leerlingen die zelf tot de risicogroep behoren of gezinsleden hebben in de risicogroep, overleggen met hun arts of zij naar school kunnen. Als dat niet kan, volgen leerlingen onderwijs op een andere manier. Verder geldt dat iedereen, zowel binnen als buiten het onderwijs, zich kan laten testen op corona.

Lees meer…

 

 

 

Deel dit bericht: