Het Algemeen Dagblad meldt dat vanwege de oplopende coronabesmettingen onder kinderen de mogelijkheid in beeld is om de kerstvakantie te verlengen. ‘Het langer dichthouden van basisscholen is een effectieve manier om het virus onder controle te houden’, zo citeert het AD medisch immunoloog Ger Rijkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

De krant laat ook Károly Illy aan het woord. Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en zit in het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over mogelijke coronamaatregelen. Hij wil niet op zaken vooruitlopen, maar ‘verwacht dat deze vraag komende weken door het OMT besproken gaat worden’. Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt in het AD dat als het huidige pakket coronamaatregelen geen daling van het aantal besmettingen bewerkstelligt ‘we gaan kijken wat verder mogelijk is’.

Vorig jaar bleven de scholen na de kerstvakantie vanwege de coronasituatie wekenlang dicht. De leerlingen bleven thuis en er was toen online onderwijs op afstand.

Deel dit bericht: