‘We kunnen gewoon afwachten dat dadelijk door de quarantainemaatregelen eigenlijk alle klassen thuis zijn.’ Dat heeft Bert Nelissen gezegd op Radio 1. Hij is voorzitter van het college van bestuur van stichting INNOVO met 40 basisscholen in Zuid- en Midden-Limburg.

Nelissen vertelde dat INNOVO naar aanleiding van het grote aantal coronabesmettingen onder leerlingen wil overstappen op online onderwijs op afstand. ‘We hebben nu nog voldoende leerkrachten en ondersteuners die dat kunnen verzorgen. We denken dat we met deze maatregel verdere verspreiding kunnen tegengaan en dat daarmee de continuïteit van het onderwijs niet optimaal, maar wel geborgd is.’

Hij zei te beseffen dat INNOVO met dit beleid ‘opnieuw een zware wissel’ trekt op ‘ouders die hun kind al dan niet ziek thuis krijgen’. Sluiting van scholen wekt volgens Nelissen bij ouders bezorgdheid, maar kan ook rekenen op begrip. Er zijn ook ouders, zo zei de bestuursvoorzitters, die vinden dat de scholen de problemen met corona ‘in de gezinnen laten landen’.

Ook leerkrachten hebben volgens Nelissen een dubbel gevoel. Aan de ene kant willen ze het liefst lesgeven in de klas, aan de andere kant is er onder hen angst. ‘Collega’s zeggen ‘alles goed en wel, maar met deze hoge besmettingsgetallen loop ik ook het risico dat ik besmet ben of het risico dat ik anderen besmet.”

De opmerking van demissionair onderwijsminister Arie Slob dat scholen onder de huidige omstandigheden ‘verantwoord open’ kunnen blijven, betitelt Nelissen als ‘interessante beschouwingen van op afstand’.

Lees meer…

Deel dit bericht: