In Oostenrijk krijgen leerlingen vanaf 18 januari gratis corona-zelftests. Het is de bedoeling dat ze elke week op maandag zelf gaan testen of ze besmet zijn met het coronavirus. Op deze manier hoopt de Oostenrijkse regering een einde te maken aan de lockdown van de scholen.

De Oostenrijkse onderwijsminister Heinz Faßmann maakte op een persconferentie bekend dat de overheid 5 miljoen sneltests gratis ter beschikking stelt aan leerlingen. De zelftests kosten de regering 2,70 euro per stuk.

Het is een test waarbij je met een wattenstaafje alleen maar voor in de neus hoeft te zijn, dus niet diep in de keel- en neusholte zoals bij de PCR-test noodzakelijk is. De uitslag is binnen een kwartier beschikbaar. Alleen als de sneltest aangeeft dat iemand besmet is, moet diegene voor de zekerheid nog de PCR-test ondergaan.

Leerlingen (al of niet met hulp van hun ouders) kunnen met de zelftest op vrijwillige basis thuis checken of ze zijn besmet met corona. Het is nog niet bekend of de scholen in Oostenrijk zoals eerder gepland op maandag 18 januari weer open kunnen.

https://www.youtube.com/watch?v=duOp8Ij_ooU

In Nederland volgt een proef met zelftests voor leerlingen zodra de scholen weer opengaan.

Lees meer…

Deel dit bericht: