Schoolleiders zijn bij de start van het schooljaar veel tijd kwijt om voldoende personeel voor de klassen te krijgen. Dat heeft te maken met het coronavirus, blijkt uit een peiling van schoolleidersvakbond AVS.

Van de schoolleiders die aan de peiling meededen, maakt volgens de AVS 83% zich zorgen over voldoende personeel. ‘Er is normaal al een lerarentekort, door extra afwezigheid uit voorzorg, coronabesmetting of coronagerelateerde klachten is het nog meer een uitdaging om iedere groep bezet te krijgen. Zeker als straks de winterperiode aanbreekt’, aldus AVS-voorzitter Petra van Haren.

De vakbond vindt dat leraren als vitale beroepsgroep voorrang moeten krijgen bij de teststraten. Zo zou de uitval van personeel korter kunnen worden. De ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Arie Slob voor OCW hebben al gezegd dat leraren geen voorrang krijgen. Wellicht dat dit op een later moment alsnog wordt geregeld, maar nu dus niet.

Luchtkwaliteit

Uit de AVS-enquête blijkt ook dat het met de zorgen over de luchtkwaliteit in de scholen wel mee lijkt te vallen. Van de schoolleiders die aan de peiling meededen, maakt een minderheid van bijna 15% zich daar echt zorgen over. Bijna 60% van de scholen zou de ventilatie conform het bouwbesluit op orde hebben.

Lees meer…

Deel dit bericht: