De coronacrisis kan ervoor zorgen dat het onderwijs een inhaalslag maakt op het gebied van digitale technologie. Dat zegt eigenaar Micha Proper van Digistudies in Trouw.

‘Deze periode levert nieuwe inzichten op voor scholen. Dingen die ze nu bedenken, zullen ze misschien ook na de crisis blijven gebruiken. Het klinkt krom, want dit is een hele vervelende en bizarre situatie, maar het gaat voor het onderwijs echt goeie dingen opleveren, denk ik. Het onderwijs liep zo achter qua technologie. Eigenlijk bizar. Dit kan ervoor zorgen dat daar een ommekeer in komt’, aldus Proper.

Trouw sprak ook met eigenaar Gerben Heinen van Apprentice XM dat ongeveer 500 scholen bedient met een online platform. Het afstandsonderwijs dat nu wordt gegeven, creëert volgens hem kansen voor scholen om online leren op te pakken. Hij ziet echter ook risico’s aan de huidige situatie: ‘Er wordt zo snel gewerkt dat niet iedereen zich aan de regelgeving houdt. De AVG-norm wordt soms met een korreltje zout genomen, merk ik. Ik zag laatst een excelsheet met allerlei leerlinggegevens online voorbijkomen. Dat lijkt me toch niet de bedoeling.’

Lees meer…

Deel dit bericht: