Sommige middelbare scholen verwachten dat tot 50% van de eindexamenkandidaten dit jaar zal zakken. Dat komt doordat de coronacrisis flinke leerachterstanden veroorzaakt. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD).

Het FD sprak onder anderen met bestuursvoorzitter Karin van Oort van Stichting Carmelcollege. Zij wil dat leerlingen snel duidelijkheid krijgen over de wijze waarop dit jaar de eindexamens zullen plaatsvinden. Van Oort zegt zich vooral zorgen te maken over de havo-leerlingen. Op basis van de toetsen die leerlingen tot nu toe hebben gemaakt, verwacht ze dat een kwart van de havisten het examen niet zal halen.

Volgens het FD verwachten sommige scholen dat zelfs de helft van de leerlingen gaat zakken. Openbare scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam is daar een voorbeeld van. Directeur Bram van Welie: ‘Wij hebben heel lang met goede intenties en adrenaline alles gedaan wat we konden, maar er komt een moment dat je moet accepteren dat het niet gaat lukken.’

Het FD sprak ook met de VO-raad. Die herkent de verschillende prognoses van scholen, meldt de krant, maar benadrukt dat het gaat om inschattingen. Het is volgens de sectorraad mogelijk dat leerlingen nog een eindsprint maken bij de centrale examens.

Lees meer…

Deel dit bericht: