Vanwege het nieuwe coronavirus zitten nu verspreid over de wereld meer dan 290 miljoen leerlingen en studenten gedeeltelijk of helemaal zonder onderwijs. Het VN-fonds UNESCO trekt daarover aan de bel.

Dertien landen houden onderwijsinstellingen tijdelijk gesloten om verdere verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen. Directeur-generaal Audrey Azoulay van UNESCO is daar bezorgd over. Zij waarschuwt dat door de grootschalige sluitingen in zwaargetroffen landen als China, Japan, Zuid-Korea en Italië het recht op onderwijs onder druk staat.

‘Wij werken er met landen aan om te verzekeren dat het onderwijs voor iedereen kan doorgaan’, aldus Azoulay. Op 10 maart houdt UNESCO crisisoverleg met onderwijsministers van landen die scholen gesloten houden. Er wordt dan besproken hoe het onderwijs ondanks de verspreiding van het coronavirus doorgang kan vinden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om onderwijs op afstand te organiseren door middel van internetverbindingen. Dat hoeven leerlingen en studenten niet bij elkaar te komen, wat de kans op besmetting drastisch verkleint.

Lees meer…

Deel dit bericht: