Van de Oekraïense kinderen van 5 tot en met 12 jaar die naar Nederland zijn gevlucht, gaat gemiddeld 93% naar school. In de leeftijd van 12 tot en met 18 is dat gemiddeld maar 67%. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wat opvalt, is dat relatief weinig Oekraïense jonge kleuters onderwijs volgen: één op de vier Oekraïense kinderen in Nederland gaat op 4-jarige leeftijd nog niet naar school. Maar ook vanaf de leeftijd van 5 jaar gaat een aanzienlijk deel van gemiddeld 7% niet naar school.

In het voortgezet onderwijs neemt de deelname aan het onderwijs sterk af vanaf de leeftijd van 15 jaar. Van de 18-jarige Oekraïners in Nederland gaat nog maar één op de vijf naar school. Eén op de tien combineert op die leeftijd school met werk, terwijl één op de drie niet naar school gaat en ook niet werkt.

De leerplicht in Oekraïne duurt 9 jaar: 4 jaar lager onderwijs voor kinderen vanaf 6 of 7 jaar, gevolgd door 5 jaar voortgezet onderwijs vanaf de leeftijd van 10 of 11 jaar.

Lees meer…

Deel dit bericht: