Een deel van de scholen in Rotterdam geeft leerlingen maandag vrij om op de Coolsingel naar de huldiging van Feyenoord te gaan.

De regionale zender RTV Rijnmond meldt dat het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) en de protestants-christelijke onderwijskoepel CVO besloten dat ouders van leerlingen die geen examen doen een verlofdag konden aanvragen voor hun kind. Het besluit om het verlof al of niet toe te kennen, werd bij de directies van de respectievelijke scholen neergelegd.

Op het rooms-katholieke Emmauscollege kregen de ouders de mogelijkheid om verlof aan te vragen niet, maar de leerlingen kunnen maandag in die school wel op een groot scherm naar de huldiging kijken.

Zondag heeft Feyenoord thuis in De Kuip met 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Daarmee is de club uit Rotterdam landskampioen geworden.

Maandag om 12 uur is op het balkon van het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel de huldiging. In verband met de verwachte drukte zijn delen van het centrum van de Rotterdam afgesloten voor verkeer.

De huldiging van Feyenoord in 2017 trok 150.000 mensen naar de Coolsingel.

Lees meer…

Deel dit bericht: