Scholen die educatieve uitstapjes organiseren, zien de prestaties van hun leerlingen verbeteren. De kosten die met de uitjes gemoeid zijn, wegen niet op tegen de financiële baten in de toekomst. Leerlingen die beter presteren op school, gaan namelijk over het algemeen in hun latere leven meer geld verdienen. Dit meldt SEO Economisch Onderzoek op basis van onderzoek naar de gevolgen van kansenongelijkheid in Nederland. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de ABN AMRO Foundation en het Jeugdeducatiefonds.

SEO Economisch Onderzoek meldt dat er voor scholen ‘ontwikkelmogelijkheden’ liggen op het gebied van het stimuleren van lezen, om zo tot betere leerprestaties te komen. Maar ook het regelmatig bezoeken van musea en theaters en het aanbieden van muziekles zijn belangrijk om de schoolprestaties te verbeteren.

Meer salaris

De onderzoekers vertalen dat in een hoger loon in het latere leven van de kinderen van nu. Als ze het op school beter doen, kunnen ze later duizenden euro’s meer verdienen. ‘De jaarlijkse financiële baten zijn behoorlijk groot en lijken op te wegen tegen de kosten van bijvoorbeeld een abonnement op de bibliotheek, een museumjaarkaart en een sport- en muzieklesabonnement’, zo concludeert SEO Economisch Onderzoek.

Lees meer…

Deel dit bericht: