Vrijwel alle coronamaatregelen zijn verleden tijd. Het is niet meer verplicht een mondkapje te dragen of anderhalve afstand te houden. Dat geldt ook voor het onderwijs.

Op 15 februari kondigde gezondheidsminister Ernst Kuipers het einde aan van vrijwel alle coronamaatregelen. Dat ging in twee stappen: eerst waren er versoepelingen per 18 februari en vervolgens zijn op 25 februari vrijwel alle maatregelen losgelaten, ook in het onderwijs.

Basisregels

Wel blijven overal de basisregels gelden. Dat betekent handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, met klachten testen en thuisblijven na een positieve test. Daarnaast blijft het dringende advies om twee keer per week een preventieve zelftest te doen van kracht voor het onderwijspersoneel. Ook leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool en alle leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen dat advies.

Basisscholen kunnen ook gratis zelftesten aanvragen voor leerlingen in de groepen 1 tot en met 5 De zelftesten voor hen zijn bedoeld voor specifieke situaties, zoals een uitbraak op school of als ouders geen zelftest kunnen betalen. De kinderen in de groepen 1 tot en met 5 hoeven niet twee keer per week preventief te testen.

Het blijft het belangrijk om goed te ventileren in de klas. Scholen, leraren en gemeenten die hulp en advies over ventilatie nodig hebben, kunnen terecht op het nummer 0800-0224402 en ook op deze website.

Deel dit bericht: