Wij krijgen van deelnemers aan ons inkoopcollectief Energie Voor Scholen de vraag waarom de facturatie bij leverancier DVEP Energie achterblijft. DVEP Energie heeft ons laten weten dat dit komt door problemen met software-updates in het facturatiesysteem die nodig waren vanwege btw-wijzigingen.

Inmiddels worden weer facturen verstuurd, maar het kan nog tot half november duren voordat alle facturen zijn verzonden. Het kan dus zijn dat de ene locatie al wel is gefactureerd, maar de andere nog niet. U hoeft zich in elk geval geen zorgen te maken over de reeds ingekochte volumes en leveringen.

Wij kregen ook van deelnemers te horen dat zij zich zorgen maakten over de continuïteit van DVEP Energie. Die zorgen willen wij graag wegnemen. Het moederbedrijf van DVEP Energie is UGI Corporation. Dat is een zeer grote speler op de energiemarkt in de Verenigde Staten. Dit een solide bedrijf dat 100% garant staat voor DVEP Energie.

Gastarieven 2023 bekend

Inmiddels is bekend wat deelnemers aan Energie Voor Scholen in 2023 gaan betalen voor aardgas. Als u deelneemt aan ons inkoopcollectief, vindt u uw tarief door in te loggen op www.energievoorscholen.nl.

Voor Energie Voor Scholen waren al vóór de grote prijsstijgingen delen van het volume voor 2023 tot en met 2025 ingekocht. Daardoor blijft de prijsstijging zeer beperkt ten opzichte van de huidige marktprijzen. Omdat de nota ook bestaat uit overige kosten (belasting, netbeheer, meetkosten), is nog niet exact te zeggen wat de totale stijging zal zijn, maar wij verwachten dat de totale energienota met circa 30% omhooggaat (dus voor zowel aardgas als elektriciteit). De elektriciteitstarieven zijn nog niet bekend. Er moet nog 6% van dat volume worden ingekocht.

Wij verwachten dat de tarieven van Energie Voor Scholen in 2023 uiterlijk half november bekend worden.

Voor meer informatie neemt u contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy, dat Energie Voor Scholen voor VOS/ABB-leden uitvoert: 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl.

Deel dit bericht: