Een deel van de leerlingen van de openbare Duin en Kruidbergmavo in het Noord-Hollandse Driehuis moet opnieuw examen doen. Dat geldt ook voor een deel van de vwo-leerlingen van het rooms-katholieke Rythovius College in het Brabantse dorp Eersel. Daartoe is besloten, omdat nagekeken examens zijn zoekgeraakt bij de post.

De Duin en Kruidbergmavo meldt dat 38 eindexamenleerlingen Duits en biologie het schriftelijk centraal examen opnieuw moeten maken. ‘Het postpakket dat de schoolleiding volgens protocol voor de tweede correctieronde als aangetekend verzendstuk had aangeboden op het postkantoor, is zoekgeraakt bij PostNL.’

Bij het rooms-katholieke Rythovius College moeten 36 leerlingen opnieuw examen doen, omdat nagekeken examens geschiedenis en wiskunde-A uit een postzak zijn gestolen.

In beide gevallen verklaarde de Inspectie van het Onderwijs de examens ongeldig.

Diefstal uit auto’s van leraren

Eerder waren er ook al problemen door diefstal van examens. Zo werden in mei havo-examens Frans gestolen uit de auto van een leraar. Datzelfde gebeurde in april met examens Zorg en Welzijn voor vmbo-bb en -kb.

Deel dit bericht: