De laatste schooldag voor de zomervakantie wordt in openbare basisschool De Bongerd in het Gelderse dorp Hoog-Keppel een feest: de omstreden fusie per 1 augustus aanstaande met OBS De Woordhof in Hummelo is definitief van de baan. 

De Landelijke Commissie voor Geschillen WMS oordeelde onlangs dat de medezeggenschapsraad terecht niet had ingestemd met het fusieplan, omdat het bestuur van Stichting IJsselgraaf er geen financiële, organisatorische en onderwijskundige argumenten voor kon aanvoeren.

Het bestuur en de MR van De Bongerd hebben deze week naar aanleiding van deze uitspraak een convenant ondertekend, waarin beide partijen het behoud van de school bekrachtigen.

In het convenant zijn ook gezamenlijke afspraken opgenomen over een constructieve samenwerking en een nieuwe impuls voor de school. Zo blijft de school komend schooljaar werken met vier groepen en ontwikkelen het bestuur en de MR een duurzaam onderwijsmodel. Verder zal de MR deel uitmaken van de selectiecommissie voor nieuw personeel.

Om het behoud van de school te vieren is aanstaande vrijdag 11 juli vanaf 17 uur iedereen welkom tijdens een feestelijke inloop aan de Schoolstraat 1 in Hoog-Keppel.

Deel dit bericht: