Voorzitter Rinda den Besten staat in de top 100 van machtigste vrouwen van Nederland. Ze staat op plaats 7 in de categorie ‘Onderwijs en wetenschap’.

De top 100 van machtigste vrouwen van Nederland is een initiatief van opinieblad Opzij. Het is voor de zesde keer dat de lijst is opgesteld.

Den Besten reageert op de website van de PO-Raad: ‘Wat mij betreft gaat het niet om macht, ik spreek liever over invloed. Het is een eervolle notering en bovendien een compliment voor het primair onderwijs.’

Eerder stond ook oud-voorzitter van de PO-Raad Kete Kervezee op de lijst.

Wethouder en locoburgemeester

Rinda den Besten is sinds april 2013 voorzitter van de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. Daarvoor was ze PvdA-wethouder en locoburgemeester in Utrecht. Eerst had ze onder andere onderwijs in haar portefeuille, later onder meer jeugdzorg.

In oktober jongstleden werd Den Besten door staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid benoemd tot ambassadeur van de lokale aanpak van gezondheidsachterstanden.

Dat leidde tot Kamervragen van de SP, omdat tegenover 12 dagen ambassadeurschap een vergoeding staat van 12.000 euro. Bovendien vond de SP het niet kunnen dat er na twee eerdere benoemingen van PvdA’ers in de zorg Van Rijn weer een partijgenoot koos.

Deel dit bericht: