Leraren in Frankrijk staken tegen wat zij chaotische coronamaatregelen van de regering noemen. Het is volgens hen vrijwel onmogelijk hun werk nog goed uit te voeren.

De Franse regering wil koste wat kost de scholen openhouden, ondanks het ook in Frankrijk snel oplopende aantal coronabesmettingen. De onderwijsbonden in Frankrijk hekelen ‘de onbeschrijfelijke puinhoop’ die in de scholen is ontstaan door de volgens hen chaotische coronamaatregelen die aan de scholen zijn opgelegd. Ze zeggen dat de regering in Parijs de scholen vooral wil openhouden om ouders in de gelegenheid te stellen naar hun werk te gaan.

Bij één besmetting klas direct naar huis

De stakende leraren willen klassen meteen naar huis kunnen sturen als blijkt dat er één leerling is besmet met corona. Dat willen ze uit gezondheidsoverwegingen en omdat ze het hybride onderwijs zeer moeizaam vinden. Ook willen ze dat leerlingen met besmette familieleden voortaan direct in isolatie gaan. Verder eisen ze de invoer van een preventieve wekelijkse speekseltest en dat de regering FFP2-mondmaskers aan de scholen geeft.

In Frankrijk speelt net als in Nederland dat de ventilatie in veel schoolgebouwen niet op orde is, waardoor het risico op een coronabesmetting tijdens het werk groot zou zijn. De stakende leraren willen daarom dat in alle scholen in Frankrijk CO2-meters komen, zodat ze kunnen zien of er genoeg wordt geventileerd.

Deel dit bericht: