Na België sluit ook Frankrijk de scholen vanwege de oplopende coronacijfers. De Franse scholen blijven in beginsel voor een periode van drie weken dicht, tot maandag 26 april. Dat heeft president Emmanuel Macron woensdag bekendgemaakt.

Net als in Nederland en andere landen, verspreidt het coronavirus zich onder andere via de scholen. Maar dat gebeurt volgens Macron in het onderwijs niet meer dan in andere sectoren.

Van 6 tot en met 9 april wordt nog online lesgegeven. Daarna blijven de scholen in Frankrijk twee weken dicht. Macron noemt het een lentevakantie. Het is de bedoeling dat de basisscholen op 26 april weer op locatie les gaan geven. Het voortgezet onderwijs in Frankrijk zal dan ook weer beginnen, maar met online onderwijs op afstand. Pas op 3 mei zouden ook de middelbare scholen in Frankrijk weer fysiek les kunnen gaan geven.

Het is voor het eerst dit schooljaar dat in Frankrijk de scholen gesloten blijven vanwege de coronapandemie. Toen in Nederland in december de scholen de deuren sloten, bleven ze in Frankrijk open.

Deel dit bericht: