Als de gemeenteraad van Zoetermeer ermee akkoord gaat, kan de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ) op 1 januari aanstaande fuseren met Lucas Onderwijs. De voorgenomen fusie kan doorgaan als de raad instemt met een bijdrage van 2,75 miljoen euro voor nieuwbouw voor het vmbo.

De voorgenomen fusie hangt samen met financiële problemen bij SSVOZ. ‘Een eerdere bezuinigingsronde bracht niet de oplossing die nodig was voor een gunstig toekomstscenario. SSVOZ heeft daarom een partner gezocht voor een bestuursoverdracht’, zo melden de twee stichtingen in een gezamenlijk persbericht.

Openbaar onderwijs gewaarborgd

Interim-bestuurder Koos van den IJssel van SSVOZ ziet in Lucas Onderwijs de ideale organisatie om mee te fuseren: ‘We hebben ruim 1550 leerlingen en zij verdienen het beste onderwijs dat er is. In Lucas Onderwijs hebben we een betrouwbare en professionele organisatie gevonden die precies dat kan bieden. Voor onze scholen, leerlingen en ouders is dit de allerbeste stap voorwaarts’, aldus Van den IJssel.

Bestuursvoorzitter Ewald van Vliet zegt dat Lucas Onderwijs heeft ‘wat er nodig is om de scholen van SSVOZ een kwaliteitsimpuls te geven en continuïteit van het openbaar onderwijs te waarborgen.’ De waarborg van openbaar onderwijs is wettelijk verankerd. Dat is uitgewerkt in een convenant, waarin staat dat de gemeenteraad van Zoetermeer blijft toezien op het openbare karakter van de scholen die nu nog onder SSVOZ vallen.

Op 12 oktober komt de voorgenomen fusie aan bod in de Zoetermeerse gemeenteraad.

Deel dit bericht: