Tablets voor zakelijk gebruik zijn door de rechter definitief vrijgesteld van loonheffing. Dat blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam.

Kennisnet meldt dat de uitspraak van het gerechtshof goed nieuws is voor scholen die tablets aanschaften en die te maken kregen met een naheffing van de Belastingdienst. Voor scholen die nog twijfelen, wordt het aanschaffen van tablets nu een stuk aantrekkelijker.

Volgens het gerechtshof moet de tablet als communicatiemiddel worden beschouwd, omdat deze voornamelijk is bedoeld voor internetten, e-mailen en het versturen van berichten en niet voor het schrijven van lange teksten. Daarmee komt de 90 procent-regel die voor computers geldt te vervallen. Computers moeten vrijwel volledig zakelijk worden gebruikt, voor tablets die belastingvrij worden verstrekt hoeft dat gebruik slechts 10 procent te zijn.

De onduidelijkheid over het al dan niet rekenen van loonheffing over zakelijke tablets is met deze uitspraak in hoger beroep definitief de wereld uit geholpen. De uitspraak loopt vooruit op nieuwe wetgeving rond tablets die nog in de maak is.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: