‘Iedereen op school moet de vrijheid voelen om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.’ Dat zegt rector René Karman van het A. Roland Holst College tegen de actualiteitenrubriek EenVandaag, die belicht hoe deze school omgaat met genderidentiteit.

De algemeen bijzondere school voor voortgezet onderwijs in Hilversum vraagt leerlingen niet alleen naar naam en leeftijd, maar ook naar hun genderidentiteit en of ze met het mannelijke ‘hij’, het vrouwelijke ‘zij’ of het genderneutrale ‘hen’ willen worden aangeduid.

EenVandaag meldt dat de school ook bij de toiletten rekening houdt met genderidentiteit. ‘We willen graag dat kinderen een tien kunnen halen. Maar nog belangrijker, dat zij zich een tien kunnen voelen. En daar past dit wel in. We willen dat elk kind zichzelf kan zijn en zich thuis kan voelen op deze school’, aldus rector René Karman.

Stedelijk Gymnasium Utrecht

Eerder pleitten de leraren Merlijn Borsboom en Nienke Draaisma van het openbare Stedelijk Gymnasium in Utrecht er al voor om leerlingen te vragen met welk persoonlijk voornaamwoord zij willen worden aangesproken.

Lees meer…

Deel dit bericht: